Vom muri și vom fi liberi! La Sala Dalles a fost dezvelit monumentul martirilor căzuți cu flori albe în mâini

Spectacol de colinde
decembrie 20, 2023
Ziua Culturii Naționale
ianuarie 15, 2024

Vom muri și vom fi liberi! La Sala Dalles a fost dezvelit monumentul martirilor căzuți cu flori albe în mâini

 

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a binecuvântat joi un monument dedicat eroilor Revoluției din 1989 care au fost împușcați și călcați cu tancurile la Sala Dalles din Capitală în 21 decembrie 1989.

Când ne luptăm și murim cu demnitate pentru valorile eterne dăruite nouă de Dumnezeu Creatorul, atunci suntem cu adevărat liberi, a spus PS Varlaam Ploieșteanul joi, 21 decembrie 2023, la inaugurarea monumentului eroilor din 1989 amplasat la Sala Dalles din Capitală.

La inaugurare au participat Primarul Bucureștilor, Nicușor Dan, Primarul Sectorului 1 al Capitalei. Clotilde Armand, reprezentanți ai Armatei și Guvernului, ai asociației eroilor din Decembrie 1989, rude ale eroilor.

Evenimentul a inclus și o slujbă de pomenire pentru eroii căzuți la Sala Dalles și pentru toți eroii Revoluției din 1989.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de colinde și cântări religioase susținut de Corul Evloghia, coordonat de părintele Marius Militaru, și cu o ceremonie de depunere de coroane de flori organizată de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Sursa: https://basilica.ro/vom-muri-si-vom-fi-liberi-la-sala-dalles-a-fost-dezvelit-monumentul-martirilor-cazuti-cu-flori-albe-in-maini/