Hramul Sf. Gherasim
octombrie 19, 2023
Vom muri și vom fi liberi! La Sala Dalles a fost dezvelit monumentul martirilor căzuți cu flori albe în mâini
ianuarie 11, 2024

În eleganta sală C. A. Rosetti a Palatului Parlamentului a avut loc un atractiv și educativ spectacol intitulat ”Bunicii, păstrătorii valorilor tradiționale”.

Organizat de Asociația ”Frumosul românesc”, în parteneriat cu Institutul conservator ”Mihai Eminescu”, concertul a alăturat pe scenă câteva generații, așa cum și în sală bunicii erau însoțiți de copii și de nepoți.

Directoarea artistică a evenimentului, Valentina Spânu, a fost inspirată în a alege reprezentanți de frunte ai mai multor genuri muzicale.
[…]
O notă de mare distincție și eleganță, inclusiv sub raport muzical, a adus Corul bizantin Evloghia, fondat și condus de părintele-dirijor (în egală măsură o voce impresionantă) Marius Stelian Militaru.

Într-o formă restrânsă, corul a luat ființă în 2005, sub titulatura Corala ”Sfântul Ioan Rusul”. Din anul 2010 Evloghia activează cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lăudându-se cu o serie de performanțe, cum ar fi editarea a 8 CD-uri în studioul propriu și sute de concerte în țară și peste hotare.

În mod deosebit Evloghia se concentrează pe rugăciunea cântată, iar în spectacol a adus la microfon, în aranjamente vocale rafinate, colinde vechi românești.

Sursa: https://ultima-ora.ro/pastratorii-traditiilor/?fbclid=IwAR32dKa_1Em-w_GpComD09X5vemn5slO7FeKQND_qXxZDQV-Qswh_r5QJ4g