Despre noi

Corul Bizantin Evloghia, fondat si condus de Părintele Dirijor , Marius Stelian Militaru, din data de 8 martie 2010, funcționează cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Inițial, în anii 2005-2006, acest cor a avut o formă mai restrânsă, și s-a numit Sfântul Ioan Rusul, sfântul rămânând de atunci ocrotitorul spiritual al grupului.

Corul, care astazi numără peste 50 de psalți, a concertat în mai multe orașe din țără și străinătate, în diferite Catedrale și biserici sau pe scenele unor Instituții importante cum ar fi: Muzeul Palatului Cotroceni, Parlamentul României, Ministerul de Interne, Ministerul Agriculturii, Teatrul Național din Carcal, Casa de Cultură din Pitești, Casa de Cultură din Bacău, Casa de Cultură din Râmnicu Sărat precum și alte Teatre sau Case de Cultură din țară.

De asemenea, Corul Evloghia a fost prezent și în mijlocul românilor din diaspora, dintre care amintim concertele și slujbele din Italia, Grecia, Belgia,Olanda, Regatul Unit, Germania, Spania și Polonia.

Până acum, Corul Evloghia a înregistrat 8 albume imprimate pe CD in propriul studio de inregistrari “​Evloghia Studio​”, în prezent este în desfășurare procesul de înregistrare a acatistului Sf Gherasim Kefalonitul izgonitorul demonilor , atât audio cât și video, iar pentru viitorul apropiat avem planificată si înregistrarea Paraclisului .

Activitatea corului se concentrează în mod deosebit pe rugăciunea cântată, practicată în cadrul slujbelor și concertelor. Totodată, membri Corului Evloghia participă cu regularitate la slujbele prilejuite de sărbătorile și hramurile bisericilor și mănăstirilor din țară și străinătate.

Identitatea juridică a corului are forma unei organizații non-guvernamentale cu numele “​Asociația Bizantina​” înregistrată în registrul asociațiilor și fundațiilor din România.

Descrierea, activitatea la zi, precum și înregistrări ale Corului Evloghia pot fi găsite permanent pe canalele media YouTube, Facebook si Instagram sub denumirea “​Evloghia Byzantine Choir”​ .