Despre noi

CORUL EVLOGHIA​ al Patriarhiei Române, a fost fondat de Pc.Pr. Drd. Marius Militaru în anul 2008 purtand inițial numele "Sfântul Ioan Rusul" .

Începând cu data de 08 martie 2010, ca și răsplată pentru sârguinţa și devotamentul pe care le-a manifestat în dezvoltarea patrimoniului cultural bizantin al muzicii psaltice, Grupul Psaltic “Sfantul Ioan Rusul” a primit Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, de a funcționa ca și Cor Bizantin Misionar al Patriarhiei Române primind numele de “Evloghia” in traducere din limba greaca “binecuvantare”.

De-a lungul vremii, corul a avut in componenta peste 60 de psalti, in prezent desfășurandusi activitatea cu un numar putin restrans, activitate care nu se rezumă doar la susținerea de concerte sau participarea la sfintele slujbe bisericești ci și la o implicare activa in planul social-filantropic. De aceea,scopul nostru este, pe lângă dorinta de a atinge anumite performanțe muzicale, sa dezvoltam relații interumane în duhul credinței ortodoxe si sa-l apropiem pe om de Dumnezeu. Această dragoste s-a concretizat în concerte unice, imprimări de CD-uri precum și unele înregistrări de la sfintele slujbele la care am participat în țară și în străinătate.

Până acum, Corul Evloghia a înregistrat 4 albume imprimate pe CD in propriul studio de inregistrari “​Evloghia Studio​”, în prezent este în desfășurare procesul de înregistrare a acatistului Sf Gherasim Kefalonitul izgonitorul demonilor , atât audio cât și video, iar pentru viitorul apropiat avem planificată si înregistrarea Paraclisului .

Activitatea corului se concentrează în mod deosebit pe rugăciunea cântată, practicată în cadrul slujbelor și concertelor. Totodată, membri Corului Evloghia participă cu regularitate la slujbele prilejuite de sărbătorile și hramurile bisericilor și mănăstirilor din țară și străinătate.

Identitatea juridică a corului are forma unei organizații non-guvernamentale cu numele “​Asociația Bizantina​” înregistrată în registrul asociațiilor și fundațiilor din România.

Descrierea, activitatea la zi, precum și înregistrări ale Corului Evloghia pot fi găsite permanent pe canalele media YouTube, Facebook si Instagram sub denumirea “​Evloghia Byzantine Choir”​ .

Corul este susținut de către Asociația Bizantina.